Home > About

About

Добре дошли в библиотеката на International School Uwekind!

Мисията на нашето училище е да насърчава и създава мислещи, отговорни и балансирани млади хора, отдадени на страстта си към ученето и вдъхновени от предизвикателствата на постоянно променящия се глобален свят.

Увекинд създава подкрепяща и толерантна среда и учебни програми, които дават възможност на всички членове на Увекинд обществото да развиват своя потенциал и да изявяват своята индивидуалност и откривателски дух.

В подкрепа на нашата мисия училищната библиотека заема важна част от живота на училищната общност. Нейната главна цел е да насърчава академичното израстване на учениците ни и да изпълнява пълноценно ключовата си роля в изграждането на умения за изследване и самостоятелно учене.

Структура

Ресурсите на библиотеката са разделени на две основни категории:

  • хартиени - около 3 000 заглавия, сред които художествена и нехудожествена литература на български, немски и английски език, енциклопедии, учебна литература, речници, периодични издания от различните академични области
  • електронни - структурирани в категории на страниците на настоящия сайт, подбрани от преподавателите по съответните предмети, според юнитите на работа.

В допълнение на тези ресурси училището има абонамент и за следните онлайн платформи и бази данни, които подпомагат учениците в самостоятелната им подготовка и в изследванията:

  • EBSCO
  • MyiMaths
  • Education city

Работно време

Библиотеката работи всеки делничен ден от 08.00 - 16.30 часа. Библиотеката не работи през почивните дни и ваканциите, а в седмиците на предизпитна подготовка работи с удължено работно време.

Заемане на книги

Всички ученици имат карти за библиотеката с личен код, който им позволява да заемат книги както следва:

  • Начално училище - до 3 книги;
  • 5 и 6 клас - до 4 книги;
  • 7-10 клас - до 5 книги;
  • 11-12 клас до 7 книги.

Книгите се заемат за период от 3 (три) седмици. Учениците могат да удължат периода на заемане с още една седмица.

Периодичните издания и речниците могат да се ползват само в читалнята на библиотеката.

Library Behaviour Policy

Библиотеката е част от училищния живот на Увекинд и всички членове на общността са длъжни да се отнасят към книгите и имуществото на библиотеката с необходимата отговорност и уважение.

Приятели на Увекинд и книгата

Учениците, родителите и всички приятели на Увекинд са добре дошли при желание да окажат помощ на библиотеката.